Nu of Nooit AA-Delft

Anonieme Alcoholisten (AA) is in 1935 opgericht in de Verenigde Staten. Al bijna honderd jaar helpt AA mensen voor wie alcohol alleen maar problemen oplevert. Haar leden (fellows) werken aan het herstel van hun alcoholproblemen. Zij doen dit met behulp van de 12 stappen van de AA. Behalve het aanpakken van de eigen problemen met alcohol, is ook het helpen van anderen één van de speerpunten van de AA.

Nu of Nooit is een Delftse AA-groep. We komen 1 x per week samen om van gedachten te wisselen over de genoemde problemen. We praten over de worsteling die we hadden en vaak nog steeds hebben met onze verslaving en hoe we gekomen zijn tot het besluit om te stoppen met drinken. Onze groep bestaat uit fellows die al lang geleden gestopt zijn, maar ook nieuwkomers die nog dagelijks hun best moeten doen om niet voor de verleiding te zwichten. Stoppen hoef je niet alleen te doen. We helpen elkaar, vrijwillig, belangeloos, zonder elkaar verplichtingen op te leggen.

Wat gebeurt er zoal op de wekelijkse meetings: Wat kunnen deze meetings voor jou opleveren?: De al eerder genoemde 12 stappen vormen het fundament van de AA. Deze stappen geven je het inzicht dat een leven zonder alcohol echt mogelijk is. Doel van onze groep is dat we nuchter blijven en andere alcoholisten helpen die nuchterheid te bereiken.