Nu of Nooit - Over ons

Als drank sterker wordt dan jezelf kan AA misschien iets voor je betekenen


Nu of Nooit is een Delftse AA-groep. We komen 1 x per week samen om van gedachten te wisselenover de genoemde problemen. We praten over de worsteling die we hadden en vaak nog steeds hebben met onze verslaving en hoe we gekomen zijn tot het besluit om te stoppen met drinken. Onze groep bestaat uit fellows die al lang geleden gestopt zijn, maar ook nieuwkomers die nog dagelijks hun best moeten doen om niet voor de verleiding te zwichten. Stoppen hoef je niet alleen te doen. We helpen elkaar, vrijwillig, belangeloos, zonder elkaar verplichtingen op te leggen.

Wat gebeurt er zoal op de wekelijkse meetings:
-
Er wordt een stap of traditie besproken uit de AA-literatuur. Vervolgens worden ervaringen van fellows gedeeld.
- Je kunt daarbij uiteraard je eigen verhaal kwijt, maar alleen luisteren mag ook.
- Als een nieuwe fellow zich aanmeldt, wordt altijd de Eerste Stap behandeld.

- Er wordt een speciaal thema behandeld. Indien mogelijk proberen we zo nu en dan een deskundige gastspreker uit te nodigen.

Wat kunnen deze meetings voor jou opleveren?:
- Je leert door de verhalen van anderen je eigen problemen beter te begrijpen.
- Door het delen van je verhaal wordt je probleem minder zwaar. Het is fijn om mensen te ontmoeten die jou echt begrijpen.
- Je helpt ook anderen op deze manier.
- Ervaren 'stoppers' kunnen waardevolle tips geven om nuchter te worden en te blijven.

De al eerder genoemde 12 stappen vormen het fundament van de AA. Deze stappen geven je het inzicht dat een leven zonder alcohol echt mogelijk is. Doel van onze groep is dat we nuchter blijven en andere alcoholisten helpen die nuchterheid te bereiken.

 

terug naar hoofdpagina


Anonieme Alcoholisten (AA) is in 1935 opgericht in de Verenigde Staten. Al bijna honderd jaar helpt AA mensen voor wie alcohol alleen maar problemen oplevert. Haar leden (fellows) werken aan het herstel van hun alcoholproblemen. Zij doen dit met behulp van de 12 stappen van de AA.

Behalve het aanpakken van de eigen problemen met alcohol, is ook het helpen van anderen één van de speerpunten van de AA.


STAP 1:
We erkenden dat we machteloos stonden tegenover alcohol - dat ons leven stuurloos was geworden.


De eerste stap is de beslissing om te stoppen. Helemaal en voorgoed. De eerste stap is het besef dat je dit niet alleen kunt. En niet alleen wilt. Daarmee is de eerste stap tegelijk ook het besef dat je er niet alleen voor hoeft te staan. Dit besef geeft je wellicht voor het eerst weer iets van rust, hoe bescheiden ook.

 

 

 

Over ons